Forside

Årets bog 2004

Forening for Boghaandværk har udvalgt Grafisk design i kategorien fagbøger med denne motivering:

Et monument: ikke mindst i kraft af den enorme præstation, der er investeret i at lave en bog, der på et højt niveau formidler især de teknisk/praktiske sider og muligheder i moderne reproog trykteknik – og tilmed med en vægt på ikke mindre end tre kilo!

Kay Werner Schmidt har her skabt en bog, der kommer til at stå som en milepæl i den danske grafiske branche i mange år. Der omtales ikke tips og tricks til anvendelsen af software »hvilke knapper, der skal trykkes på«; vinklen er at forklare processer og teknikker i relation til, hvad man kan og vil opnå.

Her beskrives alt lige fra gråbalancer, dublex, Hexacrome, Pantone-farver til UV-lak, folietryk, udstansninger og tryk på forskellige papirtyper. Alt sammen med forklarende illustrationer fra opgaver løst i praksis. Og intet middel er sparet for at nå det ypperste: nogle ark er trykt med helt op til 18 farver.

Samlet set er bogen et eksempel på fremragende teknisk håndværk, som ikke er set i mange årtier – og som formentlig ikke vil blive gentaget i mange år fremover.

Henrik Birkvig

Diplom

Forening for Boghaandværk har desuden tildelt forfatteren diplom »for fremragende faglig indsats i 2004«.